TIME FOR ACTION

UEFA je 17.maja prvič v svoji zgodovini objavila posebno strategijo za ženski nogomet. UEFA se zavezuje k petletnemu strateškemu okviru, ki naj bi podpiral, usmerjal in dvignil ženski nogomet ter položaj žensk v nogometu po Evropi.

Cilj ženske nogometne strategije UEFA je do leta 2024 doseči naslednje cilje:

Podvojiti število žensk in deklet, ki igrajo nogomet v združenju članov UEFA, na 2,5 milijona
Spremeniti dojemanje ženskega nogometa po Evropi
Podvojiti obseg in vrednost UEFA Women’s Euro in UEFA Ženske Lige prvakov (UWCL)
Izboljšati standard igralk z doseganjem standardnih pogodb za reprezentančne igralke in uveljavljanjem zaščitne politike v vseh 55 članicah združenja
Podvojiti zastopstvo žensk v vseh organih UEFA
Nadine Kessler, vodja ženskega nogometa UEFA, je dejala: “Ta strategija bo zagovarjala, inovirala in pospešila ženski nogomet za vse, tako da bodo lahko vse ženske in dekleta imele ljubezen in naklonjenost v nogometu, bodisi kot igralka, trenerka, sodnica, administratorka ali oboževalka Vsako dekle, ne glede na talent, si zasluži priložnost za igranje nogometa iin možnost, da si prizadeva za nemogoče brez omejitev.

“Ženski nogomet je nogomet, nogomet pa ima ogromno možnost, da vpliva tudi na področja zunaj igre in premaga kulturne in socialne ovire. Zato je bila pripravljena strategija #Time For Action (Čas za ukrepanje): Strategija ženskega nogometa UEFA 2019–24 je korak k spremembam ženskega nogometa in žensk v nogometu.”

V ŽNK Olimpija z največjim veseljem pozdravljamo projekt Time for Action. Ta strategija nam vliva novo upanje, da se tudi za nas v nerazvitih državah ženskega nogometa končno nekaj premakne v korist tega športa.

Kaj ta strategija pomeni za slovenski ženski nogomet? Se bo v Sloveniji končno našel posluh za ženski nogomet in bomo znali izkoristiti ponujeno? Pustimo se presenetiti!

Več o tem: https://www.uefa.com/insid…/about-uefa/…/newsid=2605007.html