ŠPELA FRAS IN MANJA ROGAN

PREDSTAVLJAMO NOVI DVE ZMAJČICI

Špela Fras in Manja Rogan sta postali novi članici ŽNK Olimpije.

Dolgoletni članici ekipe ŽNK Teleing GMT Beltinci Pomurja sta se v jesenskem delu odločili za presop v tujino, kjer sta na Hrvaškem zaigrale za ekipo ŽNK Split.

Špela Fras, velja za mlado in zelo perspektivno vratarko. Manje Rogan pa verjetno ne rabimo posebej predstavljati, saj gre za odlično igralko in nogometašico leta 2016, ter dolgoletno slovensko reprezentantko.

 ŠPELA FRAS

Špela, najprej dobrodošla med zmajčicami. Kakšni so vaši prvi občutki po vrnitvi iz tujine?

Hvala, zelo sem vesela da sem del ŽNK Olimpije. Lepo se je vrniti nazaj v Slovenijo. Imam mešane občutke, saj hrvaška liga ni dovolj kakovostna za napredek. Rada bi se zahvalila ŽNK Splitu, da sem imela možnost igranja pri njih.

Opravili ste že skoraj mesec dni treningov, ste trenutno zadovoljni z pogoji, ki vam jih nudijo na treningih?

Za mano je že mesec dobrih in napornih treningov z našim vratarskim trenerjem Matejem. Prve štiri dni v tednu imamo vratarski trening, preostanek tedna pa z ekipo. Z treningi sem zelo zadovoljna. Povdarek imamo na eksplozivnosti in tehniki. Z puncama se zelo dobro razumem, vesela sem, da imam ob sebi izkušeno Jadranko, ki me vedno zna motivirati in od nje se marsikaj lahko naučim.

Bi radi kaj sporočili našim podpornikom?

Zahvalila bi se vsem, ki podpirate Olimpijo, zato si želim da bi v čim večjem številu prihajali na tekme in nam s tem pomagali do novega naslova državnih prvakinj.

               MANJA ROGAN

Za vami je prva izkušnja igranja v tujini, kakšni so vaši občutki?

Vedno je dobro narediti kakšno spremembo okolja in zamenjati sredino, zato sem vesela da sem imela možnost igranja v ŽNK Splitu. Je ena nova pozitivna izkušnja v moji športni karieri. 

Dekleta v ekipi že poznate, ste se dobro ujeli?

Dekleta so me zelo dobro sprejela, nekatere že poznam iz vrst reprezentance, zato ni bilo problemov glede spoznavanja. Na treningih je dobro vzdušje, kar je tudi pomemben dejavnik do uspeha. V ekipi se zelo dobro počutim. 

Kaj bi radi sporočili podpornikom Olimpije?

Rada bi se zahvalila vodstvu kluba, da sem lahko del te zgodbe. Podpornikom Olimpije pa želim sporočiti, da bi v čim večjem številu prihajali na tekme, ter nam s tem pomagali do obranitve naslova državnih prvakinj.

Vodstvo kluba je zadovoljno, da sta se igralki vrnili v slovenski ženski nogomet in tako močno okrepili našo ekipo.

Dobrodošli v zmajevem gnezdu.