SEZONA 2019/20 – ZAZNAMOVANA Z EPIDEMIJO COVID-19

V novo sezono smo vstopili motivirano in z visokimi cilji. Ponosni smo, da smo v klub privabili pomembnega partnerja podjetje GEN-I d.o.o., ki je prepoznalo našo zgodbo in so naš generalni sponzor.
V poletnem prestopnem roku smo ekipo okrepili še z novimi igralkami. Jedro ekipe mladih perspektivnih igralk je ostalo enako. Za seboj pa so imele sezono več v članski ekipi. Zaradi osebnih zdravstvenih razlogov je ekipo pred novo sezono zapustil g. Andrej Janežič. Mesto trenerja je pripadlo g. Petru Kristanu. Pred pričetkom nove sezone smo se udeležili turnirja prijateljstva v Beogradu, kamor smo odpotovali z mlado ekipo. Pridružile so se nam igralke in naše mladinske šole, ki se prvih nastopov v članski konkurenci na mednarodnem turnirju niso ustrašile in so pokazale svoje znanje in borbenost.
Tekmovanje v domačem prvenstvu se je začelo po pričakovanjih. Nizali smo zmago za zmago in do najpomembnejše tekme ostali neporaženi. Žal nam je na tej tekmi spodrsnilo in smo proti ekipi iz Pomurja zabeležili prvi poraz. Jesenski del prvenstva smo končali na 2. mestu. Uprava kluba se je zavedala, da je ekipo tvorijo zelo dobre igralke, da so sposobne več in s prikazanim ni bila zadovoljna, zato je k sodelovanju povabila strokovnega sodelavca trenerja g. Milomirja Kondića, ki je prevzel priprave na drugi del sezone. Pravega počitka tako ni bilo. Nov strokoven pristop je ekipi dal krila in je celoten premor med jesenskim in spomladanskim delom prvenstva izkoristila za temeljite priprave. Ekipa se je še dodatno okrepila z novimi igralkami. Odigrali smo nekaj mednarodnih prijateljskih tekem, ki so pokazale rezultate dela v pripravljalnem obdobju. G. Miki Kondić je na predlog uprave kluba prevzel mesto glavnega trenerja Zmajčic. V velikem pričakovanju smo čakali na začetek prvenstva, a žal se je še pred tem zgodila epidemija Covid-19. NZS je meseca maja odločil, da se vsa tekmovanja v ženskem nogometu predčasno zaključijo. Sezona 2019/20 je bila tako po 12. krogih jesenskega dela končana in razveljavljena. Rezultati se niso upoštevali v nobeni od statistik. Prvaka v tej sezoni ni bilo. Predstavnika za kvalifikacije UEFA Lige prvakinj so določili za zeleno mizo in so izvršni odbor NZS je za predstavnika imenoval ekipo iz Pomurja. To nam ni vzelo motivacije in optimizma. Dekleta so trenirala vse do sredine junije in se dobro pripravljene odpravile na zaslužene počitnice.
Dekliška nogometna šola je v sezoni 2019/20 nadaljevala s svojim delom in rezultati dobrega dela so iz tekme v tekmo to tudi dokazovali. Deklice U13 so se avgusta udeležile prvega mednarodnega turnirja Woippy v Franciji od koder so se vrnile z dragocenimi izkušnjami in pokalom za doseženo 5.mesto. Tekom prvega dela sezone so pod vodstvom trenerke Manje Rogan dosegle odlične rezultate. Pohvaliti moramo tudi delo deklet U15, ki trenirajo z g. Janezom Vodenškom in deklet U17 s trenerjem g. Petrom Kristanom.
Sezona se je končala na zelo nenavaden način. Žal zaradi nastale situacije nismo imeli priložnosti pokazati svojega novo pridobljenega znanja in kvalitete na igrišču. Vsekakor pa svojih načrtov ne bomo opustili. Dokaz in priznanje za dobro delo, organiziranost in izpolnjevanje vseh kriterijev v slovenskem in evropskem merilu je bil prejem licence za tekmovanja v 1. SŽNL in UEFA tekmovanja za sezono 2020/21. Usmerjeni smo v prihodnost. Čaka nas še veliko dela in izzivov in verjamemo, da bomo uresničili svoje sanje, dosegli rezultate, na katere bomo lahko vsi skupaj ponosni.
V sezoni 2018/19 so ŽNK Olimpija zastopale:
Maja ANGELOVSKA, Manja BENAK, Pia BOŽIČ, Ana HOSTNIK (DU17), Lara KLOPČIČ, Evelina KOS, Barbara KRALJ, Neva KUMALIĆ, Tjaša KUMER, Lara LOBE (DU17), Ana MILOVIĆ, Manja ROGAN, Špela RUČMAN, Manca SUHOVERŠNIK, Nika UDOVIČ, Zala VINDIŠAR, Jadranka ZILIĆ (V).
V drugem delu sezone so se ekipi priključile Vanja DURONJIĆ, Katrina GIANTSOPOULOS, Lucija KOS, Sanja MALINIĆ in Nika ŠAPEK (V).
Trener: Miki KONDIČ (Peter KRISTAN)
Rezultati:
Sezona je bila zaradi epidemije virusa Covid-19 predčasno zaključena in razveljavljena.
Zaradi ne izvedbe zadnje tretjine tekmovanja se prvaka v 1. SŽNL za sezono 2019/20 ni razglasilo. Rezultati se ne upoštevajo v statistikah NZS.
Najboljše strelke ŽNK Olimpija 2019/2020 (do prekinitve prvenstva):
Ana MILOVIĆ- 29 (1. mesto 1.SŽNL)
Manca SUHOVERŠNIK -19 (2.mesto 1.SŽNL)
Manja ROGAN – 12,
Zala VINDIŠAR – 11
Število nastopov v sezoni 2019/20:
13 nastopov – Maja ANGELOVSKA, Lara KLOPČIČ, Barbara KRALJ, Ana MILOVIĆ, Manja ROGAN;
12 nastopov – Manca SUHOVERŠNIK, Nika UDOVIČ, Zala VINDIŠAR;
11 nastopov – Pia BOŽIČ, Evelina KOS, Neva KUMALIĆ