Sezona 2017/18 – 1. evropski nastop in 2. naslov državnih prvakinj

Prvi naslov državnih prvakov je bila odgovornost, V sezono 2017/18, ki je že bila na vratih smo vstopili izkušenejši in še močnejši. Po končani sezoni 2016/17 nas je zapustil trener g. Upelj. Njegovo vlogo je prevzel g. Damir Vrabac.
Za uvod so nas najprej čakale kvalifikacije za Ligo prvakinj (UEFA Womens Champions League), tako da pravega počitka ni bilo. Avgusta smo tako v Ljubljani več kot uspešno izpeljali turnir 6. kvalifikacijske skupine UWCL: FC Zürich (CH), FC Minsk (BLR), ŽNK Olimpija (SI), Birkirkara FC (MLT). ŽNK Olimpija je v močni konkurenci z zmago in dvema porazoma zasedla zadovoljivo 3. mesto.  Le iz naše skupine sta se v nadaljnje tekmovanje, med 32 najboljših evropskih ekip uvrstili dve ekipi, kar je govori o zelo težki skupini. Izkušnja je bila zelo pozitivna. Uprava in strokovni štab sta dobila informacije, kje smo in hkrati smernice za nadaljnje delo. Ponosni pa smo tudi, da je ŽNK Olimpija prva ekipa, ki je na stadionu Stožice odigrala prvo nogometno tekmo v zgodovini slovenskega ženskega nogometa.
Po koncu jesenskega dela sezone v domačem prvenstvu se je vrnil trener g. Tomaž Upelj in zamenjal g. Vrabca. Po porazu v polfinalu pokala Slovenije, ko so o končnem rezultatu odločale enajstmetrovke, nam je ostal en sam cilj – skok na prvo mesto in osvojitev naslova. Vse ni šlo popolnoma po naših načrtih in pred končnico prvenstva je trenersko vlogo prevzela igralka Anja Milenković. Finalna tekma proti ŽNK Radomlje je bila 27. maja v Radomljah. Po končnem rezultatu 0:1 za Zmajčice smo se lahko veselili naslova. Cilj je bil dosežen!
Nekaj dni kasneje nas je doletela posebna čast. Mestna občina Ljubljana nas je kot državne prvake povabila na sprejem v Stožice. Stopiti ob bok državnim in pokalnim prvakom NK Olimpija ter državnim prvakom v košarki KK Olimpija je bilo za nas in ženski nogomet veliko priznanje. Tovrstni dogodki dajejo veljavo in potrditev ženskemu nogometu ter so velika spodbuda za naprej. Ob koncu sezone je Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) prvič v zgodovini objavil najboljšo enajsterico 1.SŽNL. Tjaša Tibaut, Lara Ivanuša ter Adrijana Mori so bile uvrščene med naj enajst, Lara Ivanuša pa je bila imenovana za najboljšo igralko pretekle sezone.
Dekliška nogometna šola pod vodstvom Ines Špelič je v svoji drugi sezoni pridobila na številu mladih Zmajčic in tako so tekmovale v dveh starostnih kategorijah: Liga deklet U17 ter Liga deklice U13.
V sezoni 2017/18 so ŽNK Olimpija zastopale: Manja BENAK, Neža BIZJAK, Tjaša GICIĆ, Natalija GOLOB, Lucija GRAD (K), Lara IVANUŠA, Nika KOPRIVNIKAR, Evelina KOS, Ksenija MAROLT, Anja MILENKOVIĆ, Adrijana MORI, Kaja NOVAK, Ana POGLAJEN, Bojana RATKOVIĆ (V), Maruša SEVŠEK, Laura ŠKVORC, Tjaša TIBAUT, Jadranka ZILIĆ (V), Anja ZVER, Urška ŽGANEC. V drugem delu sezone so se ekipi priključile Maja ANGELOVSKA, Špela FRAS (V), Lara IVANUŠA, Manja ROGAN.
Trenerji: Anja MILENKOVIĆ (Tomaž UPELJ, Damir VRABAC))
Dosežki 2017/18:
1.SŽNL – 1. mesto in 2. naslov DRŽAVNIH PRVAKINJ; Pokal Slovenije: poraz v polfinalu 
Najboljše strelke ŽNK Olimpija 2017/18:
Tjaša TIBAUT – 18, Adrijana MORI – 15, Ksenija MAROLT – 10, Urška ŽGANEC – 10, Lucija GRAD – 9
Število nastopov v sezoni 2017/18:
17 nastopov – Lucija GRAD, Evelina KOS, Tjaša TIBAUT; 16 nastopov – Anja MILENKOVIĆ, Adrijana MORI, Laura ŠKVORC, Jadranka ZILIĆ, 15 nastopov – Urška ŽGANEC
Pomembni dogodki:
22. – 28.08.2017 – Kvalifikacije za UEFA Ligo prvakinj v Ljubljani: 3. mesto v skupini
28.08.2017 – 1. zmaga v uradnih evropskih tekmovanjih: ŽNK OLIMPIJA : BIRKIRKARA FC 1:0  Strelka: Natalija GOLOB 
27.05.2018 – Zmaga in 2. naslov DRŽAVNIH PRVAKINJ; ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija 0:1 Strelka: Manja ROGAN (76`)