Nova moč v ŽNK Olimpija in nov obraz v slovenskem ženskem nogometu

ŽNK OLIMPIJA je v svoje vrste in slovenski ženski nogomet pridobila nov ženski obraz – Tamaro Šnofl. Gre za svojevrstno presenečenje, saj smo v klub privabili županjo Kungote, sicer veliko podpornico in ambasadorko razvoja športa na lokalni ravni nasploh, ki je kot prva ženska na zadnjih volitvah kandidirala za podpredsednico NZS. Ponosni smo, da je med nami ženska, ki je imela pogum in stopila v izključno moški (funkcionarski) nogometni svet. Kot uspešna in ambiciozna ženska, bo klubu pomagala pri projektu soustvarjanje razvoja kluba po načelih moderne organizacije evropskih klubov, promociji kluba in ženskega nogometa.
Predsednik kluba jo je na osnovi medsebojnih srečanj, izmenjavi mnenj ter pogledov na ženski nogomet v Sloveniji in Evropi povabil k sodelovanju, ga. Šnofl pa je ŽNK Olimpija prepoznala kot velik potencial in z veseljem pristopila k našemu projektu. Zelo dobro je seznanjena z nogometom v Sloveniji in širše in bo s svojim znanjem, izkušnjami, energijo in optimizmom velika pridobitev za vodstvo kluba. Predsednik jo je že predstavil članom UO in članski ekipi Zmajčic, kjer je bila zelo lepo sprejeta. Uradno bo v klub pristopila konec meseca marca, ko bo na redni skupščini kluba imenovana v UO kluba.

Ga. Tamara Šnofl je o prvih vtisih o klubu in njeni odločitvi, da se nam pridruži povedala:
»Veseli me, da me je ŽNK Olimpija povabila k sodelovanju pri projektu, ki je izjemno pomemben za nadaljnji razvoj tako slovenskega ženskega nogometa kot nogometa v Sloveniji nasploh. Prvi vtisi so pozitivni, pri čemer je moč zaznati, da gre za zelo dobro organiziran klub, z jasnimi cilji in strategijo razvoja v bližnji prihodnosti.
Dejstvo je, da so ženske v športu nasploh še vedno zapostavljene in v depriviligiranem položaju. Nogomet pri tem ni nobena izjema. Glede na to, da smo v letu 2021, je čas za korenite spremembe, saj si ženske nedvomno zaslužimo, da smo pravičneje in bolje obravnavane tako v vlogi športnic kot tudi v vlogi funkcionark. Torej, da se ženskam in ženskemu nogometu da priložnost in da se prenehamo sprenevedati, kako zelo smo ta trenutek v zaostanku v primerjavi z razvitimi nogometnimi državami! A ni še prepozno in verjamem, da bomo dovolj učinkoviti in jasni, da bodo vodilni možje v slovenskem nogometu to končno spregledali.
Neprisotnost žensk v slovenskem nogometnem prostoru je po mojem mnenju velik primanjkljaj za razvoj tega športa pri nas. Da je to v Sloveniji še vedno velika težava in pomanjkljivost, so dokazale tudi zadnje volitve NZS za predsednika in 4 podpredsednike, kjer sem prvič v zgodovini kandidirala kot edina ženska kandidatka in prvič s podporo klubov. Ker je moja kandidatura kljub neizvolitvi naletela na izjemno pozitiven odziv tako v laični kot strokovni nogometni javnosti, sem sprejela povabilo ŽNK Olimpija, ki je kot prva prepoznala potencial skupnega sodelovanja, ki bo dejansko lahko prineslo velike razvojne spremembe in premike tudi na mednarodni ravni, kar zadeva slovenskega ženskega nogometa.
To ni samo projekt Ljubljane in Olimpije, ampak gre za vseslovenski projekt, ki lahko ključno vpliva na prihodnost ženskega nogometa pri nas in širše v regiji!«
Tamara dobrodošla med Zmajčicami!
Skupaj smo močnejši! 💚