IZJAVA ZA JAVNOST

IZJAVA ZA JAVNOST PREDSEDNIKA KLUBA V ZVEZI IZJAVE KAPETANKE ZA MEDIJE

Spoštovani!

Ker smo zasuti z vprašanji, kaj se dogaja v našem klubu, kar je posledica nepremišljene izjave kapetanke ekipe Manje Benak, takoj po zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja za ligo prvakinj, sem se odločil, da predstavim stališče uprave kluba in sebe osebno.

Sama izjava kapetanke je bila izrečena takoj po tekmi, ki smo jo nesrečno izgubili in v kateri smo pričakovali pozitiven izid, še predno je prišlo do javne objave, se je kapetanka ekipe meni osebno opravičila z besedami:« Dala sem izjavo in se nisem mogla zadržati, da ne bi povedala določenih stvari. Verjetno tudi sam vidiš določene stvari, po tekmi, ko so glave vroče pa včasih rečeš tudi, kaj preveč. Žal se ne morem sprijazniti s porazi, mislim, da bi lahko pokazale več, pa čeprav je ekipa nova.«

Moj odgovor je bil, da si pač sama nima česa zameriti za igro in rezultate, da je bila ena boljših posameznic in da bodo prišle tudi zmage.

Ostro pa zavračam njene besede na račun kluba, trenerja ali ekipe, saj smo v danih razmerah, ko je trener prevzel ekipo in jo vodil 14 dni, tekmovali na takem nivoju, kot smo lahko. Igrali smo proti zelo močnim nasprotnicam, ki so se na turnir pripravljale 45 dni in imele v ekipi igralke, ki imajo profesionalen status. Uprava kluba bo še naprej ustvarjala pogoje za razvoj in doseganje boljših rezultatov v skladu z zmožnostmi, ki jih imamo v okolju, v katerem delujemo.

Vsaka od igralk, ki jih imamo, si je zaslužila igrati na tem turnirju in vse imajo podporo tudi v prihodnje. Verjamem, da je izjava posledica tudi neizkušenosti z odnosi z mediji, saj športniki naj ne bi v javnosti prali umazanega perila. V klubu imamo dovolj možnosti, da se pogovorimo in svoje izzive rešujemo znotraj kluba. Tak je moj način dela in tak bo ostal, predvsem pa je treba spoštovati svojega trenerja, soigralke in upravo kluba, ter zeleni dres, ki ga nosimo.

Vesel sem, da je ekipa pred gostovanjem v Pomurju enotna in odločena na zelenici pokazati karakter. Prepričan sem, da bo kapetanka svojo ekipo popeljala do dobrega izida in se bomo veselili nadaljevanja prvenstva.

Predsednik ŽNK OLIMPIJA

mag. Boris Snedec