IZJAVA ZA JAVNOST – PREDSTAVNIK KVALIFIKACIJ ZA UEFA LIGO PRVAKINJ

ŽNK OLIMPIJA je v zadnjih dneh s strani sponzorjev, podpornikov in simpatizerjev prejela veliko vprašanj, kateri slovenski ženski klub bo zastopal Slovenijo v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Žal je NZS prekinila prvenstvo in ga v celoti razveljavila, s čimer nam je onemogočila, da se borimo za naslov in s tem udeležbo na kvalifikacijah na igrišču. Na drugi strani pa klub iz Beltincev objavlja zapise, da so oni tisti, ki so najboljše moštvo zadnjih let, in da je samo vprašanje časa, kdaj bo NZS objavila njihovo udeležbo v Evropi.

Z vsem spoštovanjem do tekmeca se s tem ne moremo strinjati, kar lahko argumentiramo z naslednjimi podatki o rezultatih na prvenstvu zadnjih 4 let:

– Sezona 2016/17 državne prvakinje ŽNK OLIMPIJA
– Sezona 2017/18 državne prvakinje ŽNK OLIMPIJA
– Sezona 2018/19 državne prvakinje ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI
– Sezona 2019/20 prvenstvo prekinjeno, rezultati razveljavljeni.

V obvestilu NZS o prekinitvi tekmovanj v 1.SŽNL je bilo navedeno, da bo odločitev o udeležencu kvalifikacij UEFA Lige prvakinj sprejel Izvršni odbor NZS v skladu z doseženimi športnimi rezultati in rezultati licenciranja.

Za udeležbo v Evropi moraš biti državni prvak in iz zgoraj navedenega je ŽNK OLIMPIJA najuspešnejši slovenski klub zadnjih 4 leta. Ta trenutek še nimamo uradne potrditve s strani NZS o udeležencu, vsekakor pa bi bilo najpravičnejše in v športnem duhu, da se določi potnik v Evropo na igrišču, za kar se zavzemamo že od prvega dne, saj so dani vsi pogoji, da se tekma lahko odigra in na športen način določi potnika v Evropo. Pričakovali bi, da je v interesu NZS in vseh vpletenih, da se srečamo na igrišču in naj zmaga boljši. S tem ne bi prišlo do oškodovanja nobenega kluba, v nasprotnem primeru, pa se lahko zgodi, da bo nekdo oškodovan, ker mu ni bilo omogočena tekmovati.

Zato pozivamo NZS in seveda tudi svoje nasprotnike, da sprejmejo našo športno pobudo, saj ni nobene potrebe, da se administrativno določa zmagovalce, zmaguje se lahko samo na igrišču. Vsaka druga rešitev za nas ni sprejemljiva in je v škodo športu in nogometu, da o vrednotah in fair playu ne bi govorili.

Srečno!

mag. Boris Snedec
Predsednik ŽNK OLIMPIJA