INTERVJU S TRENERJEM TOMAŽEM UPLJEM

Na sredini jesenskega dela ste se ponovno vrnili na trenerski stolček ŽNK Olimpije, kdo oziroma kaj vas je prepričalo za prihod nazaj?

Na povabilo uprave kluba sem se odzval in dan po tem smo se dogovorili za vodenje članic v 1.SŽNL.  Instituciji z imenom Olimpija običajno ne rečeš ne. No, kakorkoli. Po osvojitvi prvenstva, se žal nismo uspeli uskladiti in dogovoriti za naprej, tokrat pa smo na zadovoljstvo obeh sklenili dogovor in takoj začeli z delom. Glede na to, da sem bil že spomladi z ekipo mi je bilo tokrat lažje. Vedel sem, da prihajam med prijetne ljudi in dobro ter kvalitetno ekipo deklet, ki igrajo dober nogomet in so že dokazale, da jim gre zaupati.

Ste spremljali nastope ŽNK Olimpije v kvalifikacijah za ligo prvakinj?

Žal sem uspel spremljati  le zadnjo tekmo, kjer so bile igralke Olimpije boljše od nasprotnic, vendar je to vsekakor premalo, da bi lahko  komentiral končni razplet kvalifikacij in nastope domačih deklet.

V ŽNK Olimpijo so poleti prišle nove igralke in nekateri novi sodelovci, kako ste zadovolni z njihovim delom in napredovanju kadra v klubu?

Kljub nekaterim odhodom, je predsedniku uspelo zadržati okostje ekipe in s kvalitetnimi okrepitvami ohraniti ravnovesje iz prejšnje sezone.  Kadrovsko smo v smislu igralk sicer podhranjeni, saj imamo ob poškodovanih in bolnih igralkah veliko težav s sestavo. Vendar kot sem rekel že prej, tem igralkam popolnoma zaupam, verjamem, da tudi one meni, kajti, če trener nima podpore svoje ekipe, delo ne more potekati dobro, posledično ni rezultatov oziroma se ne konča dobro. Vse omenjene težave smo prebrodili, brez večjih problemov. Na tem mestu bi vsekakor izkazal spoštovanje ljudem, ki skrbijo, da stvari tečejo brez težav, pa niso nikoli omenjeni. Brez njih Žnk Olimpija ne bi v dobrih dveh letih obstoja, postala to kar je. Državni prvak. Če omenim samo predsednika kluba g. Borisa, ekonoma g. Velago, sekretarja g. Klemna, in našo zlato fizioterapevtko ga. Adelo in  vsekakor trenerja vratark g.Mateja…

 Koliko časa porabite za pripravo na treninge?

Za pripravo treninga porabim kar precej časa. Največ, ko delam analize po odigranih nedeljskih tekmah ali ko se med tednom, pripravljamo na neugodnega nasprotnika.

Kako ste zadovolni z delom punc na treningih?

Dekleta so na treningih zelo delavne. Trdo delo jim ni tuje. Zavedajo se, da konkurentke drugih klubov ne spijo. Obnašajo se torej zelo profesionalno.

Jesenskega dela prvenstva je konec, kako ste zadovoljni z razpletom?

Če bi dejal, da nismo zadovoljni bi lagal. Žal se nam  na eni tekmi ni izšlo po naši željah, vendar nič zato. Ni pomembno… če padeš, pomembno je kako hitro vstaneš!

Kaj bi radi sporočili podpornikom ŽNK Olimpije?

Podpornikom, sponzorjem, tudi njim gre izkazati spoštovanje, da nam je omogočajo, kar najbolj kvalitetno delo. V teh časih je pridobivanje sredstev in sponzorjev, delo za čarovnike. Kapo dol (bi nekdo rekel) upravi kluba s predsednikom na čelu, da uspejo prepričati pomembne ljudi, da vlagajo v ženski nogomet. To ima svojo težo še toliko bolj, ker je ženski nogomet bistveno manj priljubljen od moškega. Zahvala gre tudi  staršem nekaterih deklet in pa seveda navijačem in navijačicam. Pa saj igramo nogomet tudi zanje, mar ne.