DRŽAVNE PRVAKINJE

V nedeljo je bilo v Bakovchi odigrano zadnje kolo SŽNL, ki je odločalo o naslovu državnih prvakinj.

Tekmo so bolje odprel naše igralke in si že v prvih minutah priigrale nekaj lepih priložnosti. V 17min je sledil manjši šok po strelu M. Rogan je vratarka L. Grad žogo ustavila na črti a po mnenju sodnikov je bila žoga s celim obsegom za golovo črto in tako so domače igralke prišle v vodstvo 1:0. Naše dekleta se niso predale imele so lepe priložnosti a je bila domača vratarka Š. Fras v odlični dnevni formi. Rezultat se v prvem polčasu ni več sremenil, domačin so odšle na odmor z minimalnim vodstvom.

Drugi polčas se dekleta na igrišče stopile še bolj motivirane in zaigrale še bolj napadalno. Domčinkam je v 65min upelo izpeljati lep protinapad in vodstvo so še povišale na 2:0. Punce se niso predale za prvi naslov državnih prvakinj so morale zadeti kar tri krat. V 70min je domača igralka zaradi zavlačevanja igre dobila še drugi rumeni karton in tako našim igralkam vlila dodatno samozavest. Sledilo je nepozabnih 15min srečanja. Za začetek sanjskega preobrata je v 75min poskrbela Urška Žganec in v 76min Jelena Čubrilo. Dekleta so za naslov državnih prvakinj nujno potrebovale zmago, za to so dekleta zaigrala na vse ali nič in si v zadnjih 10min srečanju preiigrale lepih priložnosti a je ob zaključku zmanjkalo malo športne sreče. A zgodilo se je…. nekaj prečudovitega ko je v zadnji minuti (95min) Jelena čubirlo zadela v polno še drugič na srečanju se je v Bakovcih začelo nepopisno rajanje.

Ekipa ŽNK OLIMPIJE je tako prišla do svoje prve lovorike in prvemu naslovu državnih prvakinj v svojem dvoletnem delovanju.

ŽNK POMURJE 2:3 ŽNK OLIMPIJA (Žganec, 2x Čubrilo)

Gole iz Bakovc si lahko ogledate tudi na povezavi:

Arhiva RTV SLO — http://4d.rtvslo.si/arhiv/sport/174473934

12 Lucija Grad
6 Anja Milenkovič
7 Ines Špelič
8 Natalija Golob
13 Manja Benak
15 Čubrilo Marija
16 Kaja Eržen
17 Urška Žganec
18 Laura Škvorc
24 Jelena Čubrilo
25 Evelina Kos

Rezervne igralke

3 Nika Koprivnikar
5 Anja Zver
11 Ksenija Marolt
14 Ana Poglajen
19 Neža Bizjak
20 Zala Gomboc
22 Ana Berdnik