ČLANSKO EKIPO ŽNK OLIMPIJA BO VODIL MILOMIR KONDIĆ – MIKI

Ob koncu jesenskega dela smo vas obvestili, da je strokovni štab kluba okrepil strokovnjak in poznavalec nogometa g. Milomir Kondić, ki je v zimskem premoru skrbel za pripravo članic na drugi del sezone. Z veseljem in ponosom vam tokrat sporočamo, da je uprava kluba z g. Kondićem sklenila dogovor, da postane glavni trener članske ekipe ter vodja strokovnega štaba ŽNK Olimpija.

“Jasno je, da želimo posegati po najvišjih mestih, a to samo na način poštenega in ciljno usmerjenega treninga ter na igrišču, saj je to edini način za dolgoročen uspeh…, je v pogovoru z nami dejal novi strateg Zmajčic. Več o njem si lahko preberete v nadaljevanju.

Nogometna pot Milomirja Kondića:
Nogomet je moj šport in to že od zgodnjih mladih let. V klub sem pristopil po mojem že s 5-im letom starosti in bil aktiven vse do mislim da 24. leta, ko me je poškodba prisilila v zaključek kariere. Sledil je nogometni mrk, saj sem se želel sebi poslovno dokazati, obenem pa je bil to čas, ko v nogometu ni bilo možno zaslužiti toliko, da bi lahko preživljal sebe in bodočo družino. Kaj kmalu so me prepričali, da sem šel med trenerje. Odločitev je bila težka, saj sva s soprogo vedela, da v vsem želim iti do maksimuma, časa in denarja pa enostavno za vse to ni bilo. No, kljub vsemu je odločitev padla in v sorazmerno kratkem času (cca. 5-ih letih) sem opravil tudi licenco PRO. Vse skupaj je postalo tako, kot sva predvidevala, neka pozitivna obsesija. Izdelava spletne strani http://trener-portal.si/ , izobraževanja doma in v tujini (Everton, Manchester City, Liverpool , Brandford, Dinamo Zagreb, Crvena zvezda, Partizan, Red Bull Salzburg …..). V tem času mi je uspelo stkati izjemne vezi povsod po Evropi in tudi v ZDA, katere so še danes trdne in se nadgrajujejo. Sem zagovornik timskega dela in temu primerno si želim, da vsakdo da svoj doprinos na področju na katerem lahko da največ. V ta namen sem se čutil dolžnega pomagati pri izobraževanju slovenskega trenerskega kadra ter pričel v Slovenijo vabiti mnoga izjemna imena domače in svetovne nogometne scena. Organiziral sem več seminarjev tako eno kot več dnevnih (Zvonko Komes, Stuart Monk, Steven Pots, Marta Bon, Luka Milanović, Ray Hall itd). Sam osebno sem od vseh teh vrhunskih predavateljev dobil izjemno širino.
Deloval sem z mladinsko ekipo v Mariboru v času Champions League, s FC Koper, z ND Gorica itd. Bilo je pestro in tudi zelo zahtevno, saj nogomet ni bil moj osnovni in edini poklic. Vse skupaj sem izvajal poleg svoje redne zelo zahtevne službe.
Pred dvema letoma me je k sodelovanju povabil izjemni g. Borut Jarc in tako se je začela izjemna nogometna pravljica v ženski A reprezentanci Slovenije, katera še vedno traja. Vrhunsko delo opravljamo tudi v nogometnem razredu na gimnaziji Šiška. Zdaj pa se je pokazal pravi čas in z veseljem sem sprejel povabilo ŽNK Olimpija.
Kakšen izziv je prevzem članske ekipe Zmajčic?
Za mene osebno je vse kar počnem izziv. Jaz se samo s tem hranim in nikoli ne počnem nekaj, od česar je odvisna prihodnost drugih ljudi; kar tako, da le nekaj počnem. Zavedam se odgovornosti do vseh vključenih ljudi, zato se na vse poskušam zelo dobro pripraviti in v kolikor nekaj ni izziv potem enostavno tega ne počnem. Izzivov je že sedaj zelo veliko: z reprezentanco smo drugi na tabeli v kvalifikacijah za Euro in nas kmalu čakajo odločilni dvoboji, ŽNK Olimpija je v boju tako za ligaško kot pokalno lovoriko, z vodilnimi v klubu želimo v dveh letih ekipo dolgoročno dvigniti na visok evropski nivo in še in še.
Z vodilnimi v klubu smo se najprej dogovorili za poskusno dobo 2,5 mesecev, da lahko sploh ugotovimo ali si med seboj odgovarjamo ali je naš pogled in ciljno usmerjeno delo na isti valovni dolžini. Zdaj smo sprejeli odločitev in mislim, da bo to ena izjemna zgodba, na katero bom lahko zelo ponosen in jo bom z veseljem pripovedoval bodočim vnukom.
Zmajčice so me, tako kot vse nogometne princeze v naši prelepi Sloveniji, izjemno hitro prepričale s svojim odnosom, pristopom, željo in znanjem. V tem trenutku celo mislim, da glede na njihovo voljo včasih sam naredim premalo. So en izjemen gonilni motor za mene in moje delo. Hvala jim!
Vrednote, vizija in cilji kot trener in vodja strokovnega štaba ŽNK Olimpija:
Osebno želim delati kar je prav in ne samo tisto kar trenutno funkcionira. Želim biti nekdo, ki motivira, spodbuja in potrpežljivo pomaga vsem nogometašicam-šem na njihovi poti do doseganja želenega cilja. Znanja (vrednote) kot so razumevanje trenutnega nivoja in zmožnosti vsake-ga posameznice-ka ter skupno strokovno iskanje ciljno usmerjenih rešitev, kaj je za njih najbolje v tem trenutku, v bližnji prihodnosti in dolgoročno, postavljam na prvo mesto. Jasno je, da želimo posegati po najvišjih mestih, a to samo na način poštenega in ciljno usmerjenega treninga ter na igrišču, saj je to edini način za dolgoročen uspeh. V klubu so vodilni zelo pridni, predani in delovni tako, da nisem prišel nekam, kjer bi moral začeti z nule. Zatečeno stanje je bilo na izjemnem nivoju, igralski kader odličen ter z velikim potencialom, izjemna zdravniška in support služba …. V takem okolju je potem potrebno delo le nadgraditi in temu primerno zastaviti smernice, s katerimi lahko posežemo tako kratkoročno kot tudi dolgoročno po izjemnih uspehih. Kar se tiče razvoja nogometne šole, kjer imam sam osebno kar nekaj izjemnih izkušenj iz moškega nogometa, pa v Sloveniji potencial je, kar pomeni, da je tudi v samem klubu neizmerljiv. Vendar pa se je potrebno zavedati zmožnosti ter temu primerno odločiti kdaj, v kakšnem obsegu in kaj je cilj. Osebno in glede na pogovore z vodstvom mislim, da lahko ŽNK Olimpija v bližnji prihodnosti naredi izjemno žensko nogometno šolo. Za nekaj takega je potrebno poleg dobrih stalnih financ imeti tudi pogoje za trening, v katere sodijo tako površine kot tudi vrhunski trenerski kader, vodje, scouting itd. Najprej se bo treba na to dobro pripraviti, nato pa akcija. Tu sem in z veseljem pomagam.

Boris Snedec, predsednik kluba: “Uprava kluba je usmerjena v dolgoročno strokovno delo, zato smo tudi pristopili k iskanju ustreznega strokovnjaka, ki bi nam na dolgi rok zagotovil kakovostno delo in s tem tudi vrhunske športne rezultate. Pogovori so potekali več mesecev in verjamem, da smo se odločili prav ter da bodo rezultati na dolgi rok to potrdili. Naš cilj je dolgoročno sodelovanje in rezultat, ki bo plod dobrega dela. Trener in igralke imajo vso podporo uprave kluba. Naša naloga je, da ustvarimo pogoje za dobro delo. Usmerjeni smo v prihodnost in zanima nas vrhunskost!”

Miki, dobrodošel v družini ŽNK Olimpija!
Skupaj smo močnejši! 💚