28-URNI DOBRODELNI MARATON – RADIO 1

Otroci pišejo Božičku:
– Tara si želi, da bi bilo konec epidemije, ker bi šla že rada v šolo. Tam je ne zebe. Želi si novo šolsko torbo, ker je njena strgana in ji zvezki padajo iz nje
– Naja si želi, da bi vsako jutro imela zajtrk s kruhom, sirom in salamo. Želi si, da bi ji prinesel puding. Enkrat ga je že poskusila in ji je bil zelo dober…
– Gaj si želi svojo žogo. Nogometno bi, vendar bo razumel, če je ne bo dobil, zadovoljen bo s katerim koli darilom, ki ga drugi otroci ne bodo marali.
– Mark ima dve želji. Sam rad riše in bi rad barvice, za mamico pa si želi, da bi dobila službo, da bi imeli denar za hrano in ga ne bi tepla po roki, ko si odreže prevelik kos kruha.
– Barbara ne potrebuje nič, želi pa si avokado za sestrico, da bi čimprej ozdravela.
– Jaša zase ne rabi nič. Prosi pa za darilo za celo družino; vsaj eno posteljo, da ne bodo spali na tleh. Spi v kapi in rokavicah, pa zjutraj zaradi mraza včasih ne čuti prstov…
Vedno znova nas pretresejo zgodbe, kot so zgodbe Tare, Naje, Marka, Barbare, Gaja, Sanje, Jaša in še mnogih drugih. To so žalostne zgodbe, ki nas opozarjaj, da živimo v družbi, ki ni sposobna vsem zagotoviti enakih pogojev za življenje.
Kot klub, ki ima v svojem DNK globoko zapisano družbeno odgovornost in čut za sočloveka, se bomo tudi sami odzvali akciji 28-URNI DOBRODELNI MARATON Radio 1 in po svojih močeh skušali omiliti stisko tistim, ki potrebujejo našo pomoč.
Prav tako s to objavo prosimo vse, ki lahko, da pomagate. Decembrski čas je čas veselja in sreče, toda med nami so tudi taki, ki so v veliki stiski in ne smemo pozabiti na njih. Ravno v teh trenutkih se jih je treba spomniti in jim pomagati, če lahko.
Pošljite: POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919

Skupaj smo močnejši! 💚