2. MESTO NA MEDNARODNEM TEKMOVANJU

Na željo igralk po novih izzivih in izkušnjah, smo se udeležili 5. mednarodnega turnirja Pljevlja v Črni gori. Na turnirju v dvoranskem nogometu je sodelovalo 20 ekip iz sedmih držav.

V petek, dan pred pričetkom turnirja smo po 15 urni vožnji v večernih urah prispeli na kraj dogajanja. Žal je bila naša ekipa zaradi šolskih obveznosti in sezone prehladov precej okrnjena.

Prvi dan turnirja se ni pričel po naših željah. A naše Zmajčice se kljub porazu na prvi tekmi, poškodbi Adrijane Mori ter zaostanku 2:0 v drugi tekmi, niso predale. V zadnjih 10-ih minutah so poskrbele za preobrat in zmagale z rezultatom 2:3. S porazom in zmago so se kot drugo uvrščene v skupini uvrstile v nadaljnje tekmovanje.

V tekmi četrtfinala so se pomerile z ekipo ŽFK Lokomotiva, ki na turnirju še ni bila poražena. Tekma, na kateri smo videli kar nekaj priložnosti in preobratov se je po rednem delu končala z rezultatom 2:2. Po kazenskih strelih so se Zmajčice z 2:3 veselile uvrstitve v polfinale, kjer nas je ponovno čakala ekipa ŽFK Crvena Zvezda, ki prav tako še ni poznala poraza na tem tekmovanju. S srčno in borbeno igro so punce ponovile scenarij iz četrtfinala in se po kazenskih strelih uvrstile v veliki finale. 

Dekleta so imela po težki polfinalni tekmi za počitek in pripravo na finale le 20 min časa. Naša ekipa je imela le dve menjavi in že se je poznala tudi utrujenost s preteklih tekem. Kljub bolečinam se je od prve minute finala na parketu borila tudi poškodovana Adrijana Mori.

Zmajčicam, ki so bile tudi v finalni tekmi proti ŽFK Zemun boljši nasprotnik je v samem zaključku zmanjkalo nekaj športne sreče. Nasprotna ekipa je po hitrem protinapadu dosegla edini gol na tekmi in osvojila prvo mesto na turnirju.

Naša Ana Milović je bila izbrana za najboljšo igralko turnirja Čestitke Ani!

Ekipa:
Adrijana Mori
Ana Milović (naj igralka turnirja)                                                                                        Evelina Kos (K)
Maruša Česnik
Mirjana Marković (V)
Nika Koprivnikar                                                                                                                  Pia Božič (V)

Trenerja:
Peter Kristan
Bor Božičevič

Rezultati:

Skupinski del:   ŽNK Olimpija- ŽFK Crvena Zvezda 1:3

                        ŽFK Emina – ŽNK Olimpija 2:3 

Četrtfinale:        ŽFK Lokomotiva- ŽNK Olimpija (2:2) 6m 2:3

Polfinale:          ŽNK Olimpija – ŽFK Crvena Zvezda (2:2) 6m 5:4

Finale:              ŽFK Zemun – ŽNK Olimpija 1:0

Punce, ponovno ste dokazale, da imate Y. Iskrene čestitke za odlično in požrtvovalno igro ter odličen rezultat! 

Zahvaljujemo se organizatorju za povabilo in izkazano gostoljubje ter ekipi ŽNK Radomlje za glasno podporo s tribune.