OBVESTILO STARŠEM IGRALK DEKLIŠKE NOGOMETNE ŠOLE

Spoštovani starši!

Radi bi vas seznanili s situacijo, ki je nastala zaradi pandemije COVID-19 na področju dekliškega nogometa v Sloveniji.

Zaradi dejstva, da se situacija v vezi z virusom Covid-19 ni umirila do mere, da bi se vsa tekmovanja lahko nemoteno nadaljevala, je Izvršni odbor NZS sprejel odločitev o zaključku dekliških tekmovanj. NZS želi s tem ukrepom predvsem zaščititi zdravje nogometašic, navijačev in funkcionarjev, klubom pa pomagati pri načrtovanju naslednjih aktivnosti in jih razbremeniti finančnih bremen v tem kriznem obdobju.

Želimo si, da se zaradi krizne situacije ne bi zmanjšalo število naših Zmajčic, da bi družina ŽNK Olimpija ostala skupaj in bila še močnejša. Minula, predčasno zaključena sezona 2019/20 je bila za vse selekcije dekliške nogometne šole uspešna. Število igralk in aktivnih selekcij se je zvišalo, igralke in trenerji so se trudili za kar najboljše rezultate sezone in priznamo lahko, da se je pokazal velik napredek v igri in nam je za naše razmere rezultatsko kazalo odlično. Vsi sodelujoči si zaslužijo pohvale in čestitke. Želimo si, da bi se to delo nadgradilo, da bi bila ta sezona kljub trenutno težki situaciji vsem motivacija za nadaljnje dobro delo. Upamo, da bomo to krizo premagali s čim manjšimi posledicami in iz nje prišli močnejši, okrepljeni z vrednotami, ki se ob takšnih kriznih situacijah izkažejo v obliki solidarnosti, pomoči  in posebno spoštovanja do tistih, ki nam stojijo ob strani in nam vsakodnevno pomagajo.   

ŽNK OLIMPIJA pripravlja strategijo dekliške nogometne šole za naslednjo sezono. Če imate kakršnekoli predloge in pripombe vas prosimo, da nas kontaktirate. Trenerji posameznih selekcij so v tem času zadolženi, da vzdržujejo stik z igralkami in jim dajo navodila za individualne vaje in treninge doma. O vseh nadaljnjih smernicah za delo boste sproti obveščeni. Predvsem želimo, da ostanete zdravi, optimistični in da dekleta uspešno končajo svoje šolske obveznosti.

Glede na to, da igralke nimajo skupnih treningov in je sezona 2019/20 končana, smo se v klubu odločili, da vadnin za ta čas ne bomo obračunali. Veseli pa bomo vsakega prispevka, ki bi nam pomagal preživeti krizno obdobje. Trenutna situacija je za športne klube in društva izjemno težka, saj je zaradi prekinitve prvenstva 1.SŽNL in predčasno zaključene sezone za mlajše selekcije manj možnosti za pojavljanje v javnostih, oglaševanje, kar posledično pomeni tudi velik upad prihodkov iz naslova sponzorstev in donacij naših poslovnih partnerjev.

Ob tej priložnosti se vam še enkrat iskreno zahvaljujemo za vašo podporo, razumevanje in sodelovanje z nami. Optimistično zremo v prihodnost in se veselimo, da boste še naprej naš spremljevalec na poti uspehov.

Skupaj smo močnejši! 💚

Z lepimi pozdravi,

mag. Boris SNEDEC, predsednik ŽNK Olimpija Ljubljana