MAŠA ČERNIVŠEK

Maša je zanimiva iskriva (skoraj že) sedemnajstletnica, ki prihaja iz Ljubnega ob Savinji. Svojo nogometno pot je začela v NK Ljubno ob Savinji in jo naprej tlakovala v ŽNK Rudar Škale in ŽNK Radomlje. Preteklo sezono se je kalila med Zmajčicami U17, z novo sezono pa postaja igralka članske ekipe. Maša je bila tudi članica ženske kadetske reprezentance.
Ko smo Mašo prosili, naj nam za predstavitev napiše nekaj o sebi, nam je poslala, kot sama pravi “predstavitev malo drugače”:
Sem Maša, otrok širjav, travnatih površin in gozdov, hči družine, ki ljubi tempo in le težko prenese trenutke, ki gredo v praznem teku. Trenutno sem še dijakinja, kam pa me pot zanese še ne razmišljam. Morda bi se morala ukvarjati z atletiko, zakaj neutrudno tečem, a kaj ko se nogomet igra na travi in je direkten spopad z nasprotnico tak dogodek. Po treningu se počutim zmagovalka. Zmaga je namreč vsak napredek, vse kar človek pridobi in se nauči. Želim videti občudujoč pogled nasprotnice, ko jo preigram, da za trenutek ne ve kje je žoga.Predstavljam si, da me nasprotnica v svojem zadihu prosi, naj jo počakam – jaz pa grem naprej, naprej! Prestop k članicam se mi zdi povsem naravna pot, sosledje časovnih mehurčkov in sem ga seveda vesela. Ker sem pripravljena delat, oz. mi je gibanje, garanje v veselje, me prav nič ne skrbi. A kot je rekel eden največjih evropskih košarkarjev je v športni karieri potrebno imeti veliko, veliko sreče. Veliko stvari se odvija po spletu mnogih okoliščin: da se te izognejo poškodbe, da te opazijo pravi trenerji, ki te razumejo, ti dajo priložnost … In seveda, da ti je sreča naklonjena v trenutku, ko priložnost dobiš.Da je tvoj dan, da je žoga prijazna, in da imajo prisotni dlani pripravljene v plosk namenjen tebi …
Mi temu lahko le dodamo: Ja, to je Maša Černivšek!”
Maša, dobrodošla med članicami in srečno! 🍀
Skupaj smo močnejši! 💚