Kratek božični intervju s kapetanko Lucijo Grad

Kapetanka Lucija Grad ob koncu leta 2016

Lucijo Grad, eno najizkušenejših in najstandardnejših naših igralk smo ob koncu leta na kratko povprašali o zadovoljstvu, ambicijah in vzdušju v ekipi.

  1. Prva polovica sezone je za nami, nam lahko strneš misli po prvem delu prvenstva?

Zastavljeni cilj, ki smo si ga zastavili pred začetkom sezone je polovično izpolnjen. Jesenski del zaključujemo brez poraza. Čaka nas še druga polovica. Dekleta z optimizmom zremo vanjo. S tekmami smo lahko zadovoljni. Imamo pa še ogromno rezerv v sami igri. Ekipa zmore več kot je pokazala do sedaj na igrišču.

  1. Kako si zadovoljna s pogoji dela v klubu?

Pogoji dela v klubu so zelo dobri. Dekleta se lahko tako osredotočimo le na treninge.

  1. Je ekipa dovolj kakovostna za naslov državnih prvakinj oz. ali obstajajo rezerve v vaši igri?

Če pogledamo odigrani del tekem lahko rečem,da smo dovolj kakovostne za osvojitev naslova državnih prvakinj. Vendar obstajajo rezerve v naši igri. Iz tekmo v tekmo smo zelo nihale. Na srečo to ni vplivalo na končni rezultat. Sedaj, ko je ekipo zapustila Lara Ivanuša, se lahko pozna v naši igri. Vendar verjamem,da bodo okrepitve prinesle svežino v ekipo in pripomogle k osvojitvi državnega prvenstva.

  1. Kako ocenjuješ trenutno stanje na lestvici 1. SŽNL?

Stanje bi lahko ocenila z odlično pet 🙂 Občutki so super, ko pogledaš na lestvico in je tvoj klub na vrhu. Zavedati se bo treba,da bodo ekipe proti nam sedaj še z večjo motivacijo krenile v tekmo,da nas premagajo.

  1. Dekleta zdaj trenirate pod strokovnim nadzorom v priznanem Sunny studiu! Kakšni se ti zdijo treningi in motivacija? Skoraj nič premora niste imele?

Tako je. Treningi so odlični, raznoliki in zabavni. Motivacija je visoka. Punce se zavedamo pomembnosti teh treningov. Sezona bo za nas končana,ko odigramo zadnjo tekmo spomladanskega dela. Zimski premor bomo izkoristile, da izboljšamo našo pripravljenost, saniramo manjše poškodbe in še bolj okrepimo ekipno vzdušje.

  1. Lahko pričakujemo še močnejšo ŽNK Olimpijo spomladi?

Seveda.

  1. Imaš kot kapetanka ekipa še kakšno sporočilo za dekleta, navijače kluba?

Za nas ni predaje. V spomladanski del sezone bomo krenile, še bolj odločno, da dosežemo zastavljeni cilj. Pohvalila bi vse punce, za uspešno odigrane tekme, za korekten pristop na treningih in predvsem za medsebojno spodbujane. Hvala vsem navijačem,ki ste verjeli v nas in nas prišli podpirati na tekme. Vi ste naš dvanajsti igralec na igrišču. Skupaj smo močnejši.

  1. Leto se počasi izteka, prazniki so tu! Kakšna so tvoja pričakovanja v novem letu?

Apetiti so veliki. Želim,da nadaljujemo tako kot smo končale jesenski del prvenstva in zaključimo sezono brez poraza. Zavedam se, da nobena tekma ne bo lahka. S pravim pristopom,na treningih in tekmah ter ob glasni podpori iz tribun, nam lahko uspe. Predvsem pa si želim sezono brez poškodb.