DEŽ, POPLAVLJENO IGRIŠČE ter SODNIŠKA TROJKA KROJILI DERBI V LJUBLJANI

Tekma 9. kroga je bil drugi derbi sezone med Zmajčicami in ekipo ŽNK Pomurje Beltinci, ki se je končal z zmago gostij.
Dekleta so v dežju in razmočenem igrišču, v izredno težkih pogojih, ki so bili že na meji ali pa celo neregularni, odigrale najboljšo tekmo sezone. Žal je poleg vremenskih pogojev, ki so bili za obe ekipi enaki, največji pečat na tekmi pustilo sojenje sodniške trojke pod vodstvom glavne sodnice Aleksandre Česen. Tekmo smo po kar nekaj spornih sodniških odločitvah zaključili z devetimi igralkami in končnim rezultatom 1:3. ŽNK Olimpija se ne spušča in javno ne kritizira sojenja, vendar smo včeraj že med samo tekmo in vse do danes prejeli ogromno sporočil podpore, ki nas poleg tekme niso pustili ravnodušne.
Tisti, ki si tekme niso ogledali v živo, si jo lahko ponovno ogledajo… https://www.youtube.com/watch?v=y5_t4Cqdjhg
Izjava glavnega trenerja takoj po tekmi.
▶️ Miki Kondič: “Današnje tekme ne bi posebej komentiral, saj glede na mnoga prejeta SMS sporočila, si je vsak, ki je tekmo gledal v živo že ustvaril svoj komentar. Bi pa rad čestital svojim puncam za tako hud napredek v tako kratkem času odkar smo skupaj. Sigurno smo na pravi poti.”
Sporočilo predsednika kluba igralkam.
▶️ Boris Snedec: “Danes sem neizmerno ponosen na vas, bile ste odlične in pokazale, da ste vrhunska ekipa. Dobivamo podporo iz vseh koncev in veliko je obsojanja in kritik na današnje sojenje. Danes ni čas za žalost, ravno nasprotno, z dvignjeno glavo gremo naprej, napredek je viden in ne sme vas prevzeti malodušje. Razloga za žalost ni, za jezo pa. Pred nami so tekme in zmage, ki se jih bomo skupaj veselili, navkljub vsem, ki nas hočejo ustaviti. Sami bomo krojili svojo prihodnost. Res sem iskreno vesel, da gremo po pravi poti in da ste iz pravega testa. Prav vse, od prve do zadnje ste dihale za isti cilj. Ni še konec, marsikaj dobrega nas še čaka. Želim vam, da se odpočijete, ogrejete in gremo skupaj naprej. Žal danes zaradi novih ukrepov NIJZ nismo imeli možnosti, da bi se po tekmi družili, zato ta zapis, da veste, da uprava kluba misli na vas, da ste danes bile na nivoju prvakinj in niste razočarale.”
V ŽNK Olimpija smo kljub včerajšnjim dogodkom optimistični. Ponosno, z dvignjeno glavo in dodatno motivacijo gremo naprej proti svojim ciljem. Verjamemo pa, da nam po včerajšnjih dogodkih marsikdo, ki ima vsaj nekaj moralnih vrednot ne bo več mogel pogledati v oči.
Greeemo Zmajčice!!!💪
Skupaj smo močnejši!💚
Foto galerija ŽNK Olimpija : ŽNK Pomurje Beltinci
📷 Nataša in Igor Kupljenik / MI-PRESS