Sezona 2018/19 – v znamenju sprememb

Po osvojitvi naslova v sezoni 2017/18 je članska ekipa Zmajčic doživela precejšnje kadrovske spremembe. Kar nekaj izkušenih igralk je zapustilo ekipo, pridružile pa so se nam mlade in perspektivne igralke. Uprava kluba se je odločila za korenite spremembe, za pomladitev in gradnjo ekipe za naslednje 3-4-letno obdobje. Vodenje članske ekipe je prevzel trener g. Peter Kristan.
V avgustu so nas že čakale kvalifikacije za Ligo prvakinj, katere smo ponovno organizirali v Ljubljani. Kvalifikacije in kakovost gostujočih ekip iz Minska, Bratislave in Cipra  so nam ponovno pokazale, kje smo po kakovosti kot klub. Relativno kratek čas za priprave na kvalifikacije in novo sezono ter mladost igralk so terjali svoj davek in smo kvalifikacije zaključili na 4. mestu. Jesenski del prvenstva se ni nadaljeval po naših željah. Pred začetkom spomladanskega dela prvenstva je prišlo do menjave na trenerskem stolčku. Vodenje ekipe je prevzel g. Andrej Janežič. Prvenstvo 1.SŽNL smo končali na drugem mestu. Med najboljšo enajsterico 1. SŽNL v sezoni 2018/2019 je bilo izbranih kar pet Zmajčic. Manja BENAK, Pia BOŽIČ, Evelina KOS, Ana MILOVIĆ in Manja ROGAN.
Uprava kluba je v tej sezoni večjo pozornost namenila krepitvi mladinske šole. Spomladi smo klubu priključili dekleta iz NK Trebnje in NK Brežice in tako povečali bazo mladih Zmajčic. Vodja in koordinator mladinske šole je postal g. Peter Kristan, ki je prevzel tudi vodenje deklet U17, naša članica Manja Rogan pa je vodila najmlajšo ekipo deklic U13.
Ta sezona je bila za nas na nek način prelomna. Pomladitev članske ekipe je bil korak nazaj, a s pravim delom in pristopom in časom, ki bo prinesel izkušnje, se bodo te mlade igralke prekalile v odlične. Kljub temu, da osnovni cilj, osvojitev naslova državnega prvaka ni bil izpolnjen, smo velik korak naprej naredili na drugih področjih, ki so za prihodnost kluba velikega pomena. Uresničevati smo začeli naše primarno poslanstvo; postavili smo zdrave temelje za razvoj dekliške šole, razširili smo bazo igralk v nogometni šoli, ki bodo v prihodnosti pomemben kader za sestavo članske ekipe. Naše delo temelji na vrednotah in moralnih načelih, delamo v korist športa. Stremimo k našim ciljem in verjamemo, da jih bomo dosegli, četudi bo potrebno za vzpon na vrh premagati serpentino ali dve več.
V sezoni 2018/19 so ŽNK Olimpija zastopale: Maja ANGELOVSKA, Manja BENAK, Neža BIZJAK, Pia BOŽIČ, Maruša ČESNIK, Natalija GOLOB, Mia KALAŠIĆ, Nika KOPRIVNIKAR, Evelina KOS, Barbara KRALJ, Simona KRSTANOSKA, Neva KUMALIĆ, Ana MILOVIĆ, Adrijana MORI, Manja ROGAN, Laura ŠKVORC, Zala VINDIŠAR, Jadranka ZILIĆ (V). V drugem delu sezone so se ekipi priključile Gloria ALIČ, Belma AVDOVIĆ, Sarah LJUBIJANKIĆ, 
Trener: Andrej JANEŽIČ (Peter KRISTAN)
Dosežki 2018/19:
1.SŽNL – 2. mesto; Pokal Slovenije: poraz v polfinalu 
Najboljše strelke ŽNK Olimpija 2018/19:
Ana MILOVIĆ- 35, Manja ROGAN – 29, Adrijana MORI – 18
Število nastopov v sezoni 2018/19:
21 nastopov – Evelina KOS, Ana MILOVIĆ; 20 nastopov – Barbara KRALJ, Neva KUMALIĆ, Manja ROGAN, Zala VINDIŠAR; 19 nastopov – Maja ANGELOVSKA
Pomembni dogodki:
07. – 13.08.2018 – Kvalifikacije za UEFA Ligo prvakinj v Ljubljani: 4. mesto v skupini

Fotogalerija 2018/19