POROČILO S TISKOVNE KONFERENCE ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA

V sredo, 07.08.2019 je v Austria Trend Hotel Ljubljana potekala tiskovna konferenca pred začetkom nove tekmovalne sezone. Predsednik kluba, g. Boris Snedec, trener Peter Kristan ter kapetanka članske ekipe in trenerka Manja Rogan so predstavili ekipo ter cilje za prihajajočo sezono.

ŽNK Olimpija na zelenice prihaja s prenovljeno in še pomlajeno ekipo. Cilji za novo sezono ostajajo nespremenjeni. Osvojiti obe lovoriki: naslov državnega prvaka vrniti nazaj v Ljubljano ter prvič osvojiti tudi Pokal Slovenije, organizacija kvalifikacij za UEFA Ligo prvakinj (UWCL), promocija in popularizacija ženskega nogometa v Ljubljani.

V članski ekipi Zmajčic je v prestopnem obdobju, ki še ni končano, prišlo do okrepitev in osvežitev. Ekipo so okrepile mlade in ambiciozne igralke Lara Klopčič, Tjaša Kumer, Manca Suhoveršnik, Nika Udovič, Ana Hostnik ter Lara Lobe. Poleg omenjenih bodo svoje prve izkušnje pri članicah pridobivale tudi perspektivne igralke U17: Julija Verhovec, Maša Černivšek, Alisa Glavan ter Daša Krajnc. Zaradi višje sile je prišlo do menjave trenerja članske ekipe. Zaradi zdravstvenih težav dosedanjega trenerja Andreja Janežiča, je člansko vrsto začasno prevzel trener U17 in vodja mladinske šole Peter Kristan. Vodstvo kluba in trenerji so pohvalili prizadevnost igralk in so zadovoljni z delom v pripravljalnem obdobju ter z optimizmom pričakujejo pričetek nove sezone. Prva tekma 1. SŽNL bo na sporedu v nedeljo, 18.08.2019 ob 17.00 na domačem igrišču v Jami za Bežigradom proti ekipi Ajdovščine.

 

Sezono bodo dan prej, v soboto 17.08.2019 odprla dekleta U17 Dekliška Nogometna Šola ŽNK Olimpija T B, ki jih čaka tekma proti aktualnim državnim prvakinjam ekipi ŽNK MB Tabor. Tekma bo odigrana v Trebnjem. V spomladanskem delu pretekle sezone je klub združil moči in začel sodelovanje z ženskima ekipama NK Trebnje in NK Brežice. Preteklo prvenstvo so že zaključili kot ena ekipa. Poleg selekcije U17 bo klub tekmoval tudi s selekcijama U15 in U13. Trener U17 je Peter Kristan, U15 in U13 pa vodi trenerka Manja Rogan. Najmlajši selekciji se bosta konec meseca avgusta udeležili mednarodnega turnirja v Franciji Tournoi International de Football Féminin Woippy – 57, na katerem se bodo dekleta spoznala z evropskim nogometom najmlajših.

Boris Snedec, predsednik ŽNK Olimpija: »Mladinska šola je tista, kateri želimo v bodoče dati še več pozornosti. Pravi pristop pri vzgoji in razvoju mladih nogometašic je ključ do uspeha kluba! Članice so tiste, ki z rezultati tlakujejo pot mlajšim selekcijam, so jim vzor in zgled«. Staršem mladih igralk so se zahvalili za dosedanjo potrpežljivost in vztrajnost. Vedno ni lahko in optimalno, vendar se v klubu trudijo, da bi vsem selekcijam zagotovili čim boljše pogoje za delo.

Ob tej priložnosti je klub predstavil nov dres za prihajajočo sezono z napisom novega sponzorja GEN-I d.o.o. Znano je, da je v majhnem slovenskem prostoru danes težko dobiti sponzorja, zato so v klubu toliko bolj veseli, da se je posluh za njihovo zgodbo in delo našel v podjetju Gen-I, ki z novo sezono kot sponzor vstopa v ženski nogomet v Ljubljani.

Ob koncu so se v imenu uprave, strokovnega štaba in igralk zahvalili tudi vsem sponzorjem, donatorjem, podpornikom, simpatizerjem in navijačem kluba, brez katerih ne bi mogli pisati zgodbe in uspehov.
Velika zahvala s strani Upravnega odbora ŽNK Olimpija gre Mestna občina Ljubljana in Šport Ljubljana, opremljevalcu JOMA in Enervit Slovenija, uradnemu prevozniku Šmitrans in gostitelju tiskovne konference Austria Trend Hotel Ljubljana. Poleg navedenih so zvesti podporniki tudi Gostilna in pizzerija JurmanSunny StudioPedimed, Medicinska nega nogSimple Frizerski SaloniHC CenterMIAMI Energy DRINKUni-Biro dooGradnja KosPrimož Žnidaršič.

Ob koncu uradnega dela tiskovne konference je sledila pogostitev in druženje udeležencev.

Skupaj smo močnejši! 💚

Posnetek tiskovne konference si lahko ogledate na povezavihttps://www.youtube.com/watch?v=Uk3uEQqfajQ