MIA KALAŠIĆ

MIA KALAŠIĆ, se je pridružila ekipi državnih prvkinj.

Mia je svojo nogometno pot začela 2006 pri ekipi ŽNK Dinamo-Maksimir. Po osmih letih zvestobe Dinamu se je prvič odpravila v tujino k ekipi ŽNK Mladost, kje je odigrala eno sezono ter se nato ponovno vrnila na domača nogometna igrišča, k ekipi ŽNK Trnava. Leta 2016 se je odpravila v Nemčijo, ker je najprej zaigrala za ekipo SV Eintracht Solingen, nadaljevala pri ekipi SV SCHOTT Jena, kjer je bila tudi izbrana za najboljšo igralko, ter lansko sezono nastopila za ekipo USV Jena II. Nastopala je tudi v mlajši selekciji Hrvaške reprezentance U17 ter U19. Sedaj pa je tudi članica ženske Hrvaške reprezentance.

Dobrodošla v ekipi ŽNK Olimpija. Sedaj ste že odigrali nekaj tekem za našo ekipo. Kakšni so vaši prvi občutki ob prihodu v Ljubljano?

V veliko čast mi je igrati za to ekipo. Dekleta so me od prvega trenutka lepo sprejele. Takoj sem se počutila, da sem del ekipe. To mi veliko pomeni, saj ni lahko priti v novo okolje. A v takšni ekipi, kjer so vsi kot eden, od strokovnega vodstva, trenerske ekipe do nogometašic je vse takoj lažje. V ekipi vlada zelo dobra atmosfera, saj imamo mlado ekipo, ki je “lačna” uspehov.

Kaj bi radi sporočili navijačem Olimpije?

Pozivam vse navijače, ki imate čas, da pridete na tribune stadiona in uživate v kvalifikacijah za Ligo prvakinj. Vedno je lažje z dvanajstim igralcem ter podporo, ki nam bi veliko pomenila in dodala dodatnega naboja, da pridemo do želenega cilja. Čaka nas težka skupina, izkoristiti moramo prednost domačega terena in naše podpornike s tribune. Hvala vsakemu navijaču, ki bo prišel na stadion. Ne bo vam žal.

DOBRODOŠLA MIA