Kratek intervju s predsednikom kluba

 

  1. Predsednik kluba je zagotovo oseba, ki lahko da najbolj pristojno oceno dela kluba v prvem delu sezone?

Vesel sem, da smo tako na športnem kot na poslovnem delu kluba začeli uresničevati cilje, ki smo si jih zadali že ob sami ustanovitvi kluba. Pred letošnjo sezono nam je v klub uspelo privabiti odlične domače igralke, ki so prepoznale naše ambiciozne cilje, ki jih imamo in so pripravljene tako na igrišču kot izven njega delati za naš skupni cilj. Zavedamo se, da dobrih športnih rezultatov ne more biti brez dobro organiziranega in urejenega kluba, zato smo tudi na poslovnem področju povečali svoje aktivnosti in se vse bolj uveljavljamo kot uspešna blagovna znamka, ki svojim partnerjem lahko ponudi celo paleto storitev, da se jim povrne vložek, ki ga le ti dajo v naš klub. Ocena za jesenski del sezone je v celoti zelo dobra, da pa bi bila odlična, je treba narediti še veliko in tega se zavedamo vsi v klubu. Velika pridobitev za klub je seveda začetek oblikovanja dekliške šole in formiranje mlajših selekcij.

  1. Kot vodilna ekipa v državnem prvenstvu pričakujemo začetek spomladanskega, odločilnega dela za končne cilje, ki smo si jih zadali pred pričetkom sezone! Dekleta trenirajo pod nadzorom stroke, delajo na izboljšanju fizične priprave, klubsko vodstvo prav tako ne počiva, torej vse je podrejeno končnemu cilju, ki je uvrstitev v Evropo. Nam lahko poveste kaj več o pripravah kluba na ta spomladanski del! Naj bi se obetale spremembe v igralskem kadru, organizacija klubskega ustroja naj bi šla na višjo raven?

Nič ne prepuščamo naključju, ne smemo zaspati, le kakovostno načrtovano delo nas lahko pripelje do rezultata, ki si ga želimo. Končni cilj je znan in se komu, ki nas ne pozna zdi malo preambiciozen, toda z močno voljo, trdim delom in zavedanjem, da bomo cilj dosegli, je vse lažje, do uspeha ni mogoče priti z naključjem. Dekleta marljivo vadijo, uprava kluba pa nenehno dela na izboljšanju pogojev, v klub prihajajo štiri vrhunske igralke, ki bodo povečale kakovost in konkurenco v ekipi. Presenečeni smo bili nad ponudbo igralk, ki si želijo igrati v ŽNK OLIMPIJA, toda, ker se zavedamo, da imamo odličen igralski kader nismo hoteli pretiravati s prihodi novih igralk, vse, kar smo storili, je, da smo pripeljali igralke na igralna mesta, kjer smo bili ranljivi. Tako kot razmišljamo o športnem delu, razmišljamo tudi o poslovnem delu, tudi tu bomo naredili korak naprej in postavili vrhunsko organizacijo.

  1. Imate kakšne posebne poslovne načrte kluba v spomladanskem delu?

Želje in načrti, ki jih imam so izredno veliki za slovenske razmere v ženskem nogometu, zanimajo nas poslovni modeli najuspešnejših evropskih klubov, v Sloveniji ne najdem kluba, ki bi nam lahko bil vzor za tisto, kar bi mi radi dosegli oziroma postali. Še najbližje tistemu kar bi radi nam je na neki način NK Maribor, čeprav opažamo, da tudi moški del Olimpije od prihoda gospoda Mandarića nekaj dela v tej smeri, toda bojim se, da je trenutno to še premalo in da to še ni to, kar jaz pričakujem od evropskega kluba. Za zdaj so uspešni na športnem področju vse ostalo pa je še v povojih. Trenutno imamo predvsem težave v tem, da smo prezahtevni v svojih ciljih in nas nekateri ne razumejo, mi res nočemo povprečja zanima nas le najboljše. Trenutno se ukvarjamo kar z nekaj projekti in jih ne bi rad javno komentiral, dokler ne bodo v celoti pripravljeni in predstavljeni javnosti. Težko dobimo partnerje, ki bi razumeli kaj hočemo, res ne želimo polovičnih rešitev.

  1. Začeli ste delo z mladimi nogometašicami. Kako napredujete na tem področju?

To je bila naša velika želja in cilj, omejeni smo bili predvsem z infrastrukturo, toda tudi to smo nekako prebrodili in zdaj imamo v klubu že več kot 27 deklic, ki z veseljem obiskujejo treninge in se udeležujejo tekmovanj. Vsekakor je dekliška šola naša prihodnost in naš cilj je biti tudi na tem področju najboljši. Zahvaliti se moram staršem deklic, ki razumejo naš položaj in verjamejo v nas, hkrati pa jim zagotavljamo, da se bomo še naprej trudili, da bodo deklice imele najboljše pogoje in možnost za uspešen razvoj.

  1. Veliko se je govorilo o podpori gospoda Mandarića ženskemu nogometu? Kakšen je trenutno status med moško in žensko Olimpijo?

Gospoda Mandarića sem spoznal že ob njegovem prihodu v Ljubljano, ker so naša dekleta imela treninge na isti lokaciji kot moški del ekipe. Že ob prvem srečanju sem dobil vtis, da govorim s človekom, ki je vreden vsega spoštovanja. Prvič, ko sem mu predstavil projekt ŽNK OLIMPIJA, sem z njegove strani dobil pohvale, da razmišljamo v pravo smer, da smo na pravi poti, ponudil nam je tudi pomoč. Ker se mi je zdelo nespodobno, da takoj od njega hočemo pomoč, sva se srečevala na kratkih sestankih in pomenkovala o moškem in ženskem nogometu. Ko sva se že malo bolje spoznala, pa je beseda nanesla na konkretno pomoč, in sicer nam je bila največja težava igrišče, zato sem ga prosil, da nam NK Olimpija zagotovi katerikoli termin za vadbo članske ekipe. Priskočil nam je na pomoč in zato sem mu zelo hvaležen, nazadnje nam je preko svoje družbe MM ŠPORT priskočil na pomoč kot poslovni partner s finančnimi sredstvi. Vsekakor bi bilo za obe ekipi bolje, da bi bile v enem klubu, saj bi lažje sodelovali na strokovnem, tehničnem in poslovnem področju. Ženski del ekipe je lahko dodana vrednost na vseh področjih, lahko bi bili edini evropski nogometni klub, ki bi imel državnega prvaka v obeh kategorijah.

  1. ŽNK Olimpija je v zadnjem obdobju postala zelo prepoznavna tudi v širši regiji. Kako vi ocenjujete idejo o regionalni nogometni ligi? Bi bilo mogoče to izvesti v ženskem nogometu?

Da, ŽNK Olimpija je zanimiva klubom na področju nekdanje Jugoslavije in evropskim klubom. To nam kažejo tudi naše naslednje tekme, ki jih bomo odigrali v pripravljalnem obdobju, v bistvu bo to mala turneja po bivši Jugoslaviji, kjer se bomo srečali z najboljšimi klubi hrvaške in Srbije, poleg tega pa načrtujemo še tekme z madžarskim prvakom in kluboma iz Avstrije.