INTERVJU Z NOVIM TRENERJEM DAMIRJEM VRABCEM

ČLANSKO EKIPO PREVZEMA DAMIR VRABAC.

1. Kakšni so bili občutki, ko vas je predsednik povabil k sodelovanju?

Občutki so bili mešani zadovoljstvo in strah. Zadovoljstvo, ker sem trener državnih prvakinj in strah skupaj z vprašanjem, kaj če mi ne uspe ponoviti rezultat iz prejšnje sezone. Strah je hitro izginil, ker enostavno verjamem v to kar počnem in verjamem, da so igralke sposobne za doseganje velikih rezultatov. G. Boris in G. Velaga vlagata veliko truda in napora, da imamo kar se da najboljše pogoje. Vse temelji na igralkah, kako bodo izkoristile ponujeno priložnost. Dogovor med mano in predsednikom je trajal le 2 minute, brez postavljanja kakšnih pogojev. Na koncu koncev mi list papirja ne pomeni veliko stisk roke in beseda pa precej.

2. Ste spremljali tekme in rezultate ŽNK Olimpije v prejšnji sezoni?

Tekme sem spremljal toliko kolikor so mi omogočale ostale obveznosti v službi in v NK Svoboda. V vsakem primeru sem bil na tekočem.

3. Katere ekipe ste trenirali v času ko ste zapustili treniranje ŽNK Jevnica?

Treniral sem člane NK Kamnik in v dveh intervalih člane NK Svoboda. Želim se zahvaliti UO NK Svoboda, saj mi ne glede na naš dogovor o nadaljnjem vodenju, niso povzročali probleme glede prestopa v Olimpijo.

4. Kje imajo slovenske igralke še rezerve za napredek?

Rezerve so na vseh področjih; tehnika, taktika, kondicija. Kot trener ŽNK Olimpija bo največja pozornost usmerjena kondicijski pripravi in tehničnim elementom. Da bi bile slovenske igralke kos močnejšim igralkama, morajo biti izredno dobro pripravljene. Z mojim mnenjem se strinja tudi selektor reprezentance. To pomeni, da moramo trenerji v klubu občasno delati tudi brez popuščanja, čeprav so to osebe nežnejšega spola. S tem ko spremljam ekipe iz tujine, recimo WOLSBURG-BAYERN pa tudi reprezentanco Ameriko in ko jih gledam na svetovnih prvenstvih, vidim da so izredno dobro pripravljene in pretečejo na tekmi 10 km pa tudi veliko več. Igralke ŽNK Olimpije, ne se bati, ne bom vas preganjal (smeh). V tehničnih elementih bo največja usmeritev in pozornost na slabši nogi.

5. Bi radi kaj sporočili podpornikom ŽNK OLIMPIJE?

Igralke se morajo zavedati, da igrajo za Olimpijo, sam sem igral 8 sezon za Olimpijo in vem kaj to pomeni. Velika odgovornost in čast je nositi dres Olimpije. Istočasno se morajo zavedati tega, da brez publike ni pravega nogometa. Privrženci Olimpije so sigurno naš dvanajsti igralec, zato od igralk zahtevam, da na vsaki tekmi dajo vse od sebe in kolikor poznam Ljubljančane oni pridejo navijati za njih. Ob tej priliki jih vabim, da pridejo na kvalifikacijski turnir v mesecu avgustu na prvenstvene tekme in nas spodbujajo. Verjamem, da ne glede na to kakšen bo rezultat na koncu, se bodo igralke potrudile, da razveselijo naše navijače in privržence ŽNK Olimpija.

6. Cilji v sezoni 2017/2018?

Cilji so jasni. Želimo obraniti naslov državnih prvakinj. Želimo prinesti v Ljubljano pokalno lovoriko. Na kvalifikacijskem turnirju v mesecu avgustu se želimo pokazati v najboljši luči kot organizator turnirja in kot ekipa, ki je nova v tem tekmovanju, ampak vredna vsakega spoštovanja. Turnir moramo izkoristiti kot promocijo našega kluba, promocijo mesta Ljubljana in države Slovenije. Verjamem, da bodo predsednik, ter tudi ostali uspeli v organizaciji turnirja na najvišji ravni.