INTERVJU S TRENERJEM SAMIRJEM ŠKRGIĆEM

1. Samir, morda najprej pogled nazaj in ocena prve polovice sezone?

Jesenski del sezone smo zaključili na prvem mestu in boljšega rezultata od tega si nebi mogel zaželeti. Glede na to, da sem ekipo prevzel letos ter, da je v poletnem prestopnem roku prišlo kar nekaj novih igralk, na začetku ni bilo lahko. Veliko je bilo vloženega truda tako z moje strani kot iz strani igralk. Trud in delo sta se obrestovala in rezultat je viden.

2. Kje vidiš rezerve v igri ekipe?

Večji del ekipe je letos prvič zaigral skupaj, kar pomeni, da ekipa še ni popolnoma uigrana. Stremim k temu in računam na to, da se bo s treningi in prijateljskimi tekmami dinamika punc in igra na samem igrišču še izboljševala. Verjamem in vem, da se lahko nivo naše igre še dvigne tako, da bomo konkurenčni ne samo na domačem terenu, ampak tudi na Evropskih tekmovanjih.

3. Kako ocenjuješ dosedanje delo igralk?

Ekipa je jesenski del sezone pridno in vestno odtrenirala. Vem, da določene igralke še niso pokazale vsega, kar lahko in na to računam v drugem delu prvenstva. Vse igralke bi rad pohvalil za trud ter obnašanje na terenu in ob njem.

4. Se že kaj pripravljaš na začetek spomladanskega dela sezone?

Po končanem jesenskem delu sezone sem si vzel nekaj odmora od nogometa. Po kratkem odmoru sem začel s pripravo treningov za drugi del sezone in že nestrpno čakam pričetek.

5. Ali spremljaš delo igralk v zimskem času in kako to delo ocenjuješ?

Igralke so v zimskem času treninge opravljale v fitnes centru, kjer imajo tam tudi svojega profesionalnega trenerja. Verjamem in zaupam da bo svoje delo opravil profesionalno in korektno, ter da se bodo igralke na igrišča vrnile pripravljene.

6. Kako se vam bo v ekipi poznalo odsotnost Lare Ivanuše?

Lara Ivanuša je bila ena izmed ključnih igralk naše ekipe, vsaka igralka je pomembna in prav tako je bila tudi ona. Naredil bom vse, da bo njeno mesto adekvatno zapolnjeno, kar ne bo lahko, saj tako agresivnih igralk kot je Lara v ženskem nogometu ni veliko. Lari želim veliko sreče in uspehov na njeni nogometni poti in se ji iskreno zahvaljujem.

7. Boste v spomladanskem delu kaj spremenili sistem igranja?

Z ekipo smo vzpostavili določen sistem, ki se je pokazal za dobrega. V drugem delu sezone imam plan ta sistem nadgradit in izboljšat uigranost igralk.

8. Poznate nove okrepitve, ki bodo konec januarja prišle v klub?

Vse okrepitve poznam in z določenimi sem že indirektno sodeloval. Vse igralke, ki prihajajo v tem delu sezone so kvalitetne, ki ustrezajo nivoju ekipe in bodo pomagale pri doseganju ciljev, ki sem si jih kot trener zadal.

3. Kako si zadovoljen s preostalim strokovnim štabom?

Znotraj kluba vsak opravlja svoje delo tako in stvari potekajo kot morajo, tako da sem zadovoljen. Posebej bi izpostavil mojo desno roko Saša Marinković, ki je kot moj pomočnik opravil odlično delo. Brez njega in predsednika kluba nebi kot ekipa dosegli takega rezultata.

10. Kakšen je tvoj pogled na delo psihologov v klubih. Mislite, da bi ŽNK Olimpiji prišel prav takšen sodelavec?

Nisem še sodeloval s športnim psihologom, vendar glede na cilje, ki sem si za ekipo zastavil, si želim sodelovati tudi s športnim psihologom, seveda vse v zmožnostih kluba.