KRAJŠI INTERVJU S KAPETANKO LUCIJO GRAD

Kot igralka vam je to druga sezona odkar nosite dres ŽNK Olimpije. Kakšni so vaši občutki?

Moji občutki so dobri. Predvsem, ker nam je lani uspelo osvojiti naslov državnih prvakinj in s tem nastop v kvalifikacijah za ligo prvakinj pred domačo publiko. 

Kakšen je vaš komentar glede kvalifikacij za ligo prvakinj?

Mešani občutki me preplavijo, ko pomislim na ligo prvakinj. Punce smo si močno želele teh kvalifikacij, da bi dokazale, da lahko tudi naša ekipa konkurira drugim evropskim klubom. Vendar žal v kvalifikacije nismo krenile z enako ekipo, s katero smo si priborile naslov državnih prvakinj. To se je vsekakor poznalo potem tudi na tekmah. Ekipa Züricha je bila premagljiva, zmanjkalo nam je malo tiste športne sreče. Ekipa Minska je bila preprosto predobra za nas. Nogometni klub Birkirkara, pa nam je uspelo premagati v zadnjih minutah. Vse igralke smo si želele boljše rezultate na vseh treh tekmah in po tiho upale, da pridemo naprej v izločilne boje. Žal nam to ni uspelo. Dobile pa smo nekaj novih izkušenj, ki jih lahko uporabimo ob naslednji priložnosti kvalifikacij za ligo prvakinj.  

 Kako ste igralke sprejele zamenjavo trenerja v sredini jesenskega dela sezone, razširil se je tudi strokovni štab, ki skrbi za člansko ekipo. Kako vidite vi sodelovanje in delo na tem področju?

Zamenjavo trenerja smo pozitivno sprejele. Z njim smo že sodelovale, zato zamenjava ni stresno vplivala na ekipo. Mislim, da dobro sodelujemo z njim. Veseli me, da so naše vratarke dobile svojega trenerja, ki jim s kvalitetnimi treningi pripomore k njihovem napredku. Moram pa pohvaliti še delo naše fizioterapevtke. Svoje delo opravi zelo strokovno in temeljito. Brez nje bi bilo naše okrevanje po poškodbah veliko daljše. Hvala Adela.  

Poleti je v klub prišlo nekaj novih igralk, kako so se po vašem mnenju ujele v našo ekipo?

Ekipa je nove igralke sprejela hitro brez kakršnih koli problemov. 

Kakšno je vzdušje in stanje v garderobi na treningih in tekmah?

Vzdušje v garderobi je vedno dobro. Pride kakšen dan, ko si utrujen in je motivacija za trening malo manjša. Ampak si znamo punce hitro dvignit motivacijo s kakšno šalo in glasbo, ki je ves čas prisotna v naši garderobi. Pred tekmami se dekleta vedno med sabo spodbujamo, da smo ekipa in da ne glede na to kaj se zgodi na igrišču, smo ekipa.  

Kako ste zadovoljni z jesenskim delom sezone?

Z jesenskim delom sezone smo lahko zadovoljne. Žal se nam ni izšlo čisto po načrtih. Izgubile smo eno tekmo, kar pa ni še tako usodno, da bi vplivalo na dosego končnega cilja. To je ubraniti naslov državnih prvakinj.

Kaj bi radi sporočili podpornikom ŽNK Olimpije?

Najprej bi se, vsem podpornikom ŽNK Olimpije, rada zahvalila za vso podporo na tekmah in za vse spodbudne besede, ki nam jih zapišejo na socialnih omrežjih. Hkrati pa jih vabim, da nas tako vneto spremljajo in podpirajo še naprej.